Over ons

Team

Ons Team

Johan

Voorzitter

Ik vind mijn werk het allerleukste wat er is. Ik heb een hele flexibele en mensgerichte manier van managen en inmiddels ruime ervaring in het begeleiden van mensen en besturen van organisaties. Mijn ervaring in het begeleiden van mensen heb ik opgebouwd in RIJ de Doggershoek (justitiële jeugdinrichting), waar ik samen met Gerard onze secretaris jongeren begeleidde in de laatste fase van hun verblijf. Later heb ik diverse projecten in het bijzonder voor jongeren opgezet. Een voorbeeld hiervan is Fifteen , een restaurant in Amsterdam waar jongeren volgens de Jamie Oliver methode, kok konden worden. Later heb ik diverse vergelijkbare projecten opgezet binnen mijn bedrijf. Naast het opzetten van projecten, heb ik veel kennis en ervaring in het besturen van organisaties. Ik heb een positieve houding en ik wil dat iedereen de aandacht krijgt die hij nodig heeft - twee dingen die voor mij erg belangrijk zijn in dit werk. Dit wordt niet alleen gewaardeerd door mijn collega’s en organisaties maar zeker ook door de mensen die ik begeleid. De stichting VOC Maritiem biedt mij opnieuw de kans om organisaties en mensen verder te helpen en te verbinden. Ik zal mij voor deze stichting dan ook volledig inzetten om onze doelen te halen.

Gerard

Secretaris

Aan de start van mijn carrière begon ik als gevangenisbewaarder . Ik was toen 19 jaar. Vanuit deze positie heb ik de kans gekregen om door te kunnen leren en groeien. Uiteindelijk heb ik als trajectbegeleider met meest, via de media bekende criminelen gewerkt. Ik heb veel geleerd van deze tijd en met mijn humor wist ik overal wel ingang te vinden. Ik heb ook geleerd om niet alleen op werk te begeleiden maar juist de zaken om het werk, als tijdens de opleiding, tijdens het wonen, de vrijetijdsbesteding en het sociale netwerk. Uiteindelijk heb ik in diverse gevangenissen gewerkt en in verschillende functies. Hierdoor heb ik veel kennis van mensen op kunnen doen en diverse studies gericht op gedrag kunnen volgen. Uiteindelijk heb ik samen met mijn collega Johan besloten om de volgende stap te zetten en zijn wij een coachings- en re-integratiebedrijf gestart. Gedurende het zelfstandig ondernemen heb ik geleerd dat mijn capaciteiten in het bijzonder liggen bij begeleiden en motiveren van mensen en het ontwikkelen van projecten voor mensen die een kans nodig hebben. De Maritieme sector leent zich daar uitstekend voor. Een sector waar veel structuur is en mensen zich kunnen ontwikkelen tot medewerkers die een grote verantwoordelijkheid kunnen dragen. Hier wil ik graag mijn ervaring en motivatie aan toevoegen door mij maximaal in te zetten voor de stichting VOC Maritiem

Robert

Penningmeester

Misschien liep ik vroeger niet helemaal binnen de pas. Een gestructureerd leven op mijn 15e levensjaar in de binnenvaart, als matroos, later schipper en uiteindelijk als afloskapitein hebben mij heel veel verder geholpen. Tijdens mijn werk in de binnenvaart heb ik veel hoogte punten mogen ervaren zo ben ik kapitein geweest van de Vorsenbosch een tanker van 147 meter. Een grote verantwoording. Nu is het voor mij tijd om andere mensen de kans te geven om mijn opgedane ervaringen aan andere te laten ervaren. Mensen de kans te geven om een toekomst op te bouwen in de maritieme sector. Begeleiding bieden aan nieuwe mensen in de sector vind ik van groot belang. Johan en Gerard gaan ons helpen met hun ervaring om deze begeleiding goed te laten verlopen. Veel collega,s hebben de begeleiding gemist in de sector. Juist om die reden ben ik eerst les gaan geven aan studenten in de maritieme sector. Door mij in te zetten voor mijn droom; stichting VOC Maritiem zal ik mijn geleerde werkethos in de sector inzetten om de doelstellingen van de stichting te behalen.

Wij staan naast!

Deelnemers van de stichting VOC Maritiem, welke een toekomst in de Maritieme sector ambiëren. Onze deelnemers zijn tussen de 16 en 55 jaar en willen begeleid worden op de leefgebieden, werk, opleiding, wonen, vrijetijdsbesteding en in hun sociale netwerk. En onze deelnemers kunnen binnen een jaar autonoom leven met een diploma en een baan in de Maritieme sector

Voorzien

Wat we voor u kunnen betekenen

Wij zien een kans

Door samen een avontuur aan te gaan in de Binnenvaart. Wij willen dit doen met mensen tussen de 16 en 55 jaar, welke misschien ondersteuning nodig hebben, misschien wel bij of tijdens het werk of in het volgen van een opleiding of heb je misschien problemen thuis. Wij begeleiden richting een zelfstandig leven in en rond de Binnenvaart.

Wij gaan het ook doen

Door tenminste 30 mensen een kans te geven per jaar en te begeleiden met of zonder een moeizaam werkverleden. Wij werken aan duurzaam werk in de Binnenvaart en verstaan hieronder dat onze mensen zich ontwikkelen richting een arbeidscontract binnen de sector en waar nodig begeleiding ontvangen gedurende, de duur van tenminste een jaar.

En als het nodig is

Ondersteunen, begeleiden wij onze mensen om mee te doen (te participeren) in de omgeving waar ze wonen . En daar veilig kunnen wonen en dat ook kunnen voelen. Onze mensen geen problemen veroorzaken maar juist een graag geziene bewoner is in de buurt.

En dit is wat wij ook graag doen

Onze mensen stimuleren om deel te nemen aan zinvolle vrijetijdsbestedingen om nieuwe mensen te leren kennen en waar nodig ook weer een beroep op gedaan kan worden.